За Сенер

Дознајте повеќе за Сенер

Sener Professional. Креирање на глобален бренд

SENER PROFESSIONAL е бренд на Сенер Агушевски, кој работи како фризер повеќе од 15 години.

Сенер Агушевски своето знаење и искуство го стекна во Швајцарија, се обучуваше од престижната академија на Видал Сасун, а потоа истото го префрли во Македонија, преку SENER HAIR STUDIO VIP, кое успешно и професионално работи на нашиот пазар.

Водени од желбата за успех и напредок, примарна цел на нашиот тим е квалитетот и ентузијазмот, што неминовно води до задоволни и долгорочни клиенти и соработници.

Повеќе за нас

Приказната на Сенер Агушевски е извонреден доказ за страста, посветеноста и претприемачкиот дух во светот на фризерството. Роден и израснат во мала земја, Сенер ја открил својата љубов кон фризурирањето уште на млада возраст. Неговото патување започна скромно, но неговиот вроден талент и решителност ќе го доведат до височини кои никогаш не ги замислувал.

Рани години и образование: Фасцинацијата на Сенер со косата и убавината го привлекоа во светот на фризерството. Решен да напредува, тој продолжи со формално образование во една од најпрестижните академии, Видал Сасун, во Швајцарија. Изложеноста на меѓународните техники и трендови ги прошири неговите хоризонти и запали искра во него да донесе глобални стандарди во неговата матична земја.

Враќање во Македонија: По завршувањето на своето образование, Сенер се врати во Македонија, вооружен со богато знаење и визија да ја подигне локалната сцена за фризури. Тој го основаше SENER HAIR STUDIO VIP, салон кој брзо се здоби со признание за посветеноста на квалитетот и иновативноста. Вештите раце на Сенер и посветеноста на задоволството на клиентите му донесоа лојална клиентела.

Глобално признание: Талентите на Сенер не останаа незабележани на глобалната сцена. Неговото учество на настани како Светскиот ден на косата во Швајцарија во 2013 година му донесе признанија и меѓународно признание. Имплементацијата на два ISO стандарди – ISO 9001:2015 и ISO 14001:2015 – ја покажа неговата посветеност на извонредност и одржливост, поставувајќи репер за индустријата.

Експанзија и претприемништво: Патувањето на Сенер доби клучен пресврт кога реши да ја насочи својата експертиза во претприемништво. Со големо разбирање на глобалниот пазар и непоколеблива посветеност на квалитетот, тој ја основа Сенер Професионал. Брендот не само што го одразува неговиот личен етос, туку и означи значителен скок од фризури до козметика.

Производната линија на Sener Professional, развиена под прецизно водство на Сенер, стана сензација. Козметиката, почнувајќи од нега на коса до производи за стилизирање, привлече внимание поради нивната ефикасност и иновативност. Способноста на Сенер да ги преточи своите фризерски вештини во развој на производи покажа редок спој на уметност и деловна остроумност.

Соработка со фризери ширум светот: Sener Professional воспостави партнерства со преку 200 фризери ширум светот, создавајќи мрежа на професионалци кои ја споделија неговата визија за подигнување на стандардите на индустријата.

Меѓународна експанзија: Сонот на Сенер да го земе својот бренд на глобално ниво стана реалност бидејќи Sener Professional го прошири својот досег во шест земји. Успехот на брендот не беше само во производите; тоа беше доказ за способноста на Сенер да инспирира и да води заедница на професионалци за фризури ширум светот.

Наследство и влијание: Денес, Сенер Агушевски не стои само како успешен фризер, туку и како претприемач кој направи револуција во индустријата за нега на коса. Неговото патување од мала земја до создавање на глобално признат бренд за козметика служи како инспирација за амбициозните фризери и претприемачи. Наследството на Сенер не е само во салоните и производите што го носат неговото име, туку и во заедницата на професионалци за фризури што тој ги негувал и засилил преку границите.